Louise Balle har elsket at synge og optræde fra en meget tidlig alder. Allerede som toårig optrådte hun for familien, især med glansnummeret ”Det var på Frederiksberg”, med sin farfar som instruktør.

Som tiårig begyndte hun at spille klaver, og senere også guitar, mens sangbehovet blev tilfredsstillet i Bregnet Kirkes kor.
I 2002 begyndte Louise på Brøruphus Efterskole på musik-og teaterlinien, og her fik hun for første gang egentlig stemmetræning, hvilket skærpede hendes interesse for og selvtillid til at synge. Det var også på efterskolen at Louise skrev sin første sang, ”Lær dig selv at flyve”.

I den efterfølgende gymnasietid kom den teoretiske side af musikken i fokus, da Louise tog musik på højniveau. Efter sin studentereksamen tog hun på togt med Skoleskibet DANMARK, hvor hun hurtigt fik ansvaret for lave sangaftener, så hun og de andre elever kunne lære ”shanties” og sømandsviser.

I 2007 blev Louise hvervet til Kaløspillet af en bekendt fra Rønde Amatørteater, og hun har været med hvert år siden, både på scenen som sanger og skuespiller, og bag scenen som sangskriver og sangtræner for de andre spillere. Det var også samarbejdet med Torben begyndte, da de sammen skrev sange til teaterstykkerne.

Ideen om at forsøge sig med dansktop-musik kom fra Torben, men Louise var ikke længe om at bide på, da deres samarbejde før har været fornøjeligt. Hun glæder sig til at se om hendes stemme passer til genren, og drømmen er at skrive (og opføre) en rigtig ørehænger, som folk får lyst til at synge med på.