Torben Møller fik sin første harmonika en lille rød Traviata i julegave som 12 årig. Det var ikke det højeste ønske; men han begyndte dog at få undervisning af en gammel spillemand med et solidt kendskab til noder og akkorder. Ret hurtigt blev Traviataen udskiftet med en Hohner Verdi IV.

Som 17 årig kom han med i den nystiftede Grenaa Harmonika Club, som lagde vægt på norsk og svensk spillemandsmusik. Ligeledes spillede han med i Gunnar Mortensens Harmonikaorkester for børn, hvor der blev spillet klassiske værker i 5-7 stemmer. I 1983 blev harmonikaen atter udskiftet. Denne gang til Hohner Morino IV.

Sideløbende underviste han på Gjerrild-Bønnerup aftenskole for nystartede harmonikaspillere. Dette blev afløst af en opfordring til at spille til folkedans.

I 2004 begyndte datteren i Rønde Amatør Teater som skuespiller. Da hun ikke selv var gammel nok til at køre, skulle hun transporteres, og når han nu alligevel deltog, så kunne der lige så godt blive spillet harmonika for publikum i pausen. Siden blev der spillet til stykkerne, og hvis der ikke var musik i stykket, så måtte der jo selv findes på.

Interessen for populær – og dansktop musikken har altid været der, hvilket også har givet sig udtryk ved at spille i ”Mus og mænd”, ”Lige et øjeblik” og ”Oldtimers”; men det er først nu med Loutor, at der er blevet mulighed for at udgive egen musik.